8 Mart 2013 Cuma



Cem Yılmaz Arı Barry Benson’ ı Seslendiriyor

DreamWorks Animation’un yepyeni bilgisayan animasyon filmi harikası “Bee Movie”nin orjinal seslendirme kadrosunda birbirinden ünlü yıldızlar mikrofon arkasına geçtiler. Jerry Seinfeld’in senaryosunu yazıp seslendirmesine katıldığı filmde Oscar ödüllü oyuncu Renee Zellweger de (Cold Mountain, Chicago) seslendirme kadrosunda görev yaptı.


Film ülkemizde Arı Filmi adıyla, Türkçe seslendirilmiş olarak vizyona girecek. Filmde CEM YILMAZ Arı Barry Benson’ ı seslendiriyor
“Bee Movie”nin yönetmenliğini “The Prince of Egypt – Mısır Prensi”nden tanıdığımız Steve Hickner ile ilk kez bu filme yönetmenliğe soyunan Simon J. Smith ikilisi üstlendi. Yapımcılığını “National Treasure” ve “Kid”e imzasını atmış olan Christina Steinberg gerçekleştirdi. Senaryonun yazımında Jerry Seinfeld’in yanısıra, Barry Marder, Spike Feresten ve Andy Robin de görev yaptılar.
“Bee Movie”, DreamWorks Animation’un böcek temalı ikinci filmidir. İlki 1998 yapımı “KarıncaZ-Antz”dı.
Bu animasyon film için hazırlanan kısa fragmanda bazı sahnelerde gerçek aktörlerin oynadığı live-action tekniğine göre çekilmiş sahneler olduğu görülüyor. Bunlar arasında Eddie Izzard’ın yönetmenin portresini çizdiği sahne de var.

Bu film, fragmanında Paramount Pictures’ın da logosunun yer aldığı ilk DreamWorks animasyon filmidir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl DreamWorks Pictures’ın hisseleri Paramount Pictures tarafından satın alınmıştı.
DreamWorks’ün bir önceki animasyon çalışması “Orman Çetesi-Over The Hedge”in DVD’lerinde “Bee Movie”den bazı sahnelerin yer aldığı kısa bir tanıtımı var. Örneğin Barry’nin Vanessa ile tanışma sahnesi

0 yorum:

Yorum Gönder