8 Mart 2013 Cuma

Videoyu izleyebilmeniz için reklamı tıklayıp üye olmalısınız. 1 dakika bile sürmez.
Anlayışınız için teşekkürler.

Av Mevsimi, Yavuz Turgul'un yönetmenliğini yaptığı ve Türk sinemasının üç önemli ismi Şener Şen, Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz'ı aynı yapımda buluşturduğu bir filmdir.
Bir cinayet araştırması sırasında hayatları altüst olan üç polisin hikâyesini anlatan filmin çekimlerine Nisan ayında başlanmış ve 3 Aralık 2010 tarihinde vizyona girmiştir.


Konusu

Tecrübesi, sezgileri ve takipçiliğiyle tüm teşkilatın “Avcı” olarak bildiği Ferman (Şener Şen) ile yalnızca bakışlarıyla bile lakabının hakkını veren “Deli” İdris (Cem Yılmaz) cinayet masasında görevli, baba-oğul kadar yakın iki polistir. Antropoloji mezunu, sessiz sakin Hasan (Okan Yalabık) ise bu ikiliye yeni katılmış bir “Çömez”...
Öldürülen genç bir kız onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en zengin adamlarından Battal Çolakzade’yle (Çetin Tekindor), kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı insanla karşı karşıya getirecektir.
Hayatını eşine adayan, onun hastalığıyla boğuşan Ferman, boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) tutkuyla bağlı İdris, yeni mezun ve bu dünyaya yabancı Hasan... Çözmeye çalıştıkları cinayet, bu üç polisin hayatını değiştirecektir.



Yorumum:
AV MEVSİMİ: [SPOİLER] İlk önce hangisi olduğuna karar vermek lazım; av mı? avcı mı?
Av olursan, birçok avcı senin peşindedir. Hep aynı yöne kaçmaman (koşmaman) gerekir. Hep düz koşarsan kolay lokma olursun. Yönünü, yollarını değiştirirsen ilmiği kendi boynundan alıp avcının boynuna geçirebilirsin. Bunu yapmak için avcının rolünü, kusurlarını, oyunlarını öğrenmen gerekir. İşte o zaman sen avcı olursun avcı da av...
Avcı olursan, hedefini kaybetmemen gerekir. Avını hafife almaman, her hareketini her oyununu izlemen gerekir. Avını hafife alıp, sürekli ses çıkartırsan kovaladığını sandığın av bir gün peşine düşüp seni avlayabilir.
İşte o yüzden bana göre ne av olmak lazım ne de avcı. Avcı ve av’ı izleyen, her hareketlerini, oyunlarını izleyen 3. Kişi olmak lazım.
[Yani kısaca; burada ilk önce Çetin Tekindor (Battal) avcı konumunda Şener Şen (Ferman) ise av. Çetin Tekindor avını hafife alınca zamanla dengeler değişir. Tabi av olan Şener Şen yolunu (bakış açısını) değiştirince avcı konumuna geçer. Böylece Şener Şen avcı, Çetin Tekindor ise av olur.]
Olayları önceden tahmin edip, çözümleyebilmenize rağmen yine de gizem havasını yitirmeyen bir yapım. İyi seyirler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder