8 Mart 2013 Cuma

Film için ortalama olarak 150 kişi çalışmıştır. Çekimler 7,5 hafta sürmüş ve 26 farklı mekanda çekilmiştir. Asım Noyan karakteri için oluşturulan ev 1500m² büyüklüğünde bir otopark iken Yaşar Kartoğlu önderliğindeki ekip tarafından 250m² lik bir eve dönüştürülmüştür. bu işlem için 18 ton çelik kullanılmış ve filmden sonra sökülerek eski haline getirilmiştir. Müslüm Duralmaz (Cem Yılmaz) karakterine ait mekanlar Saklıköy Country Club’ta çekildi. Tabut sahnesi ise İzmir Ege mahallesi kullanılmıştır. Ve ilk olarak Gece uçuşu bir film için kullanılmıştır. İlk kez 1:2,35 sinemaskop gösterim formatı uygulandı. Filmde yaklaşık olarak 170 kişi rol almıştır. Bu kişilerin 70 kadarı profesyoneldir.,



İstanbul'da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır.Hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister.Yaptığının büyük bir hata olduğunu kısa sürede anlayacaktır.

Yorumum

Türk sineması adına böyle başarılı filmleri görmek gerçekten güzel.Yılmaz Erdoğan Cem Yılmaz gibi seyircinin nabzını çok iyi tutuyor.Kahkaha tufanı yaratan bir konusu var diyemem ama çok harika ve diilerden uzun süre düşmeyen espileri ve kaliteli replikleri var.

Yılmaz Erdoğan'ın izlediğim en iyi filmiydi herhalde. Yeni izleme fırsatı buldum ve hemen en beğendiğim iki replikle açmak istiyorum.

- Üzeyir abi. sen dilsiz değilsin neden konuşmuyorsun ya.
- Bir zamanlar çok konuştum. Faydasını görmedim sonra bıraktım.


- Süpermen naptın sen.
-İsim kullanma be Asım abi.


biri dram türünde biri komedi türünde iki beğendiğim repliklerdi. Diyaloglar özelliklende vapur sahnesi çok iyiydi. Konusu iyi işlenmişti yanlız müzik biraz daha işlenseymiş dram türünden iyi bir film olabilirmiş. Komedi ağırlıklıydı ve Cem Yılmaz'da rolünü hakkıylan yerine getirmişti. Finali beklediğim gibi bitmişti doğrusu.
En beğendiğim sahne ise ilk başlardaki Yılmaz Erdoğan yani Asım'ın bir kadınla yatması sonucu  kadının kocası evde yakalayınca pencereden atladı diye arkasından atlayıp Asım'ın dolaptan çıkmasıydı. Bir başka sahnede kızı Nazlı'nın Daha iyileşmedin mi. Asım'ın sen merdivenden düş sonra.. kızın ise sen merdivenden düştün mü. Peki dayağı ne zaman yedin espriside iyiydi :)
Yılmaz Erdoğan çok büyük bir sanatçı aslında kafayı yordumu insan çok iyi şeyler düşünebiliyor aslında.  Biraz sağlam kafa ile çalışma ile aslında çok iyi yapımlar gelebilir işte sadece para ümidiyle çekilmese ah şu Filmlerimiz biraz emek verilse  neyse başarılı bir yapımdı...

0 yorum:

Yorum Gönder