10 Mart 2013 Pazar


İskender (Cem Yılmaz) hokkabazdır. Yani aslında sihirbazdır. Ama onun ve çocukluk arkadaşı Maradona'nın (Tuna Orhan) dışında herkes onun hokkabaz olduğunu düşünmektedir. İstanbul'dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, turne programına Sait'i (Mazhar Alanson) de dahil ederek büyük risk alırlar. Baba Sait, İskender'i takdir etmeyi uzun yıllar evvel bırakmıştır. Turne üçlüyü kaynaştırırken, aynı zamanda görkemli bir dağılmaya sebep olur. İskender, Maradona ve Sait, yol arkadaşları Fatma ile bir dağılıp bir toparlanırlar.





Videoyu izleyebilmeniz için reklamı tıklayıp üye olmalısınız. 1 dakika bile sürmez.
Anlayışınız için teşekkürler.


Yorumum:
Ben Hokkabaz filmini Cem Yılmaz'ın çok öncelerden haber verdiği '' Ben ciddi bir filmde de oynarım'' dediği film olarak görüyorum. Kimimize göre Av Mevsimi bilr ilktir, fakat Hokkabaz Cem Yılmaz'ın sinemasındaki çeşitliliklerinden biridir bana göre.
Öncelikle filmde kendisini bürüdüğü karakter gerçekten çok farklı. Arkadaşı da... Filmde neredeyse hiç küfür yok. Ama sırf Cem Yılmaz var diye ister istemez aniden komik bir söylem, komik bir hareket bekliyoruz.. Cem Yılmaz ( İskender) çoğu zaman bu beklentimizi kursağımızda bırakıyor, hatta %90 oranında bırakıyor. Güldüğümüz sahneler de sırf Cem Yılmaz'ın varlığından ötürüdür. Cem Yılmaz bu açıdan istediğini başarmış, filmi ve kendisini farklı bir havaya sokmuştur.
Filmin konusu da aynı şekilde çok farklı çok özgün. Talihsiz bir sihirbaz, ya da babasının deyimiyle ( Sait / Mazhar Alanson) Hokkabaz... Farklı hayalleri için, en çok da arkadaşı ile birlikte lazer tedavisi olarak gözlerini açtırmaları için çıktıları turnedeki hayalleri... Filmin belki de özgün noktası da işte bu nokta. Sonrası zaten ''olur'' dediklerimizdir.
Bu filmde hem Cem Yılmaz'ın oyunculuğu başarılıydı, hem de çok nadir beğendiğim Mazhar Alanson'un oyunculuğu... Gözlükler Cem Yılmaz'ın oyunculuğunu süslemiş, zenginleştirmiş gibiydi.. Bu büründüğü karakter de filme sıcak, samimi, lezzetli bir hava katmış, harika kılmıştır.

Evet, Hokkabaz filmi Cem Yılmaz'ın ''ciddi filmlerde de oynarım'' dediği filmdir, bunun habercisidir. Eminim ki Av Mevsimi ile devam eden bu macerası bizi çok şaşırtacak yapımlarla devam edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder